19 mei

prof. dr. Arnoud-Jan BijsterveldNaast het Stolpersteine-project start nog een belangrijk project in Breda dat ook op zoek gaat naar de verhalen van slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog.

Breda kent honderdtien Holocaustslachtoffers. Bij het project ‘Namen en nummers’ worden deze slachtoffers herdacht met een tijdelijk monument op 28 augustus 2022 bij het station in Breda. Je kunt meedoen door iemand te adopteren, door een naam te kiezen en voor hem of haar een naambordje te maken op een houten plankje. Je kunt ook op zoek gaan naar wie die persoon was, om je zo nog meer te verbinden met één van die verloren levens.

In de workshop ‘Op zoek naar verloren levens’ hoor je de ervaringen van historicus Arnoud-Jan Bijsterveld. Hij is intensief bezig met een zoektocht naar de levensgeschiedenissen van Holocaustslachtoffers. Hij geeft je handvatten en tips om te zoeken in online en papieren archieven.

De workshop wordt georganiseerd door stichting Verhalis in samenwerking met de Erfgoed Brabant Academie, Stadsarchief Breda en Nieuwe Veste.

Praktische informatie:

De gratis workshop ‘Zoeken naar levensgeschiedenissen in online archieven’ wordt gegeven door prof. dr. Arnoud-Jan Bijsterveld en Ingrid Jansen.

Datum: 19 mei, 19.30u

Locatie: Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda

I.v.m. met het beperkt aantal plaatsen is aanmelding verplicht. Mail hiervoor naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meer informatie over het project vind je op www.verhalis.nl/namenennummersbreda.

Naar agenda >