8 september t/m 23 oktober


 

Stedelijk Museum Breda en Stadsarchief Breda presenteren ter ere van 10 jaar BredaPhoto een buitenexpositie met 28 iconische foto’s uit het rijke oeuvre van de Bredase fotojournalist Hans Chabot. Hans Chabot (1921-1996) werkte ruim veertig jaar als fotojournalist in Breda en wijde omgeving. Veel van zijn foto’s verschenen in Dagblad De Stem (nu BN DeStem). Door de ogen van Chabot is Breda een vriendelijke provinciestad die droomt van een betere toekomst.
De buitententoonstelling Hans Chabot – Dromen van de toekomst is van 8 september t/m 23 oktober te zien in de Speelhuislaan.

BredaPhoto 2022: Theatre of Dreams
Van 8 september t/m 23 oktober 2022 vindt in Breda de tiende editie plaats van het tweejaarlijkse BredaPhoto Festival, de grootste fototentoonstelling in de Benelux. Met als titel Theatre of Dreams gaat deze editie over hoop, verandering en voorstellen voor een nieuwe kijk op de wereld. Verspreid door de stad Breda is zeven weken lang op bijzondere binnen- en buitenlocaties werk te zien van ruim 50 internationale fotografen, zowel gevestigde namen als opkomende talenten.

 

Naar agenda >