door Walter van de Garde

WeeskamerarchievenIedere derde woensdag van de maand organiseren we samen met onze collega’s van de NGV afdeling West en Midden Brabant een stamboomcafé. Ben je nieuwsgierig naar je familiegeschiedenis? Wil je weten waar je vandaan komt? Of kom je niet verder met je onderzoek? Loop gerust binnen, we staan voor je klaar. De koffie ook!

Dit keer staat het café in het teken van de weeskamerarchieven.

Een stamboom is zeker meer dan een droge opsomming van data en plaatsen, maar hoe verder je terug in de tijd komt des te schaarser wordt de informatie over voorouders en hun leefomstandigheden….Of toch niet?

Ga 20 november in gesprek met de ervaren archiefonderzoeker Walter van de Garde. Tijdens zijn onderzoeken in de zogenaamde weeskamerarchieven stuitte hij op informatie die ook voor genealogen erg interessant is. De weeskamer was belast met het toezicht op het beheer van bezittingen van minderjarige wezen. Om dit goed te kunnen doen werd dit bezit minutieus opgetekend in boedelinventarissen. Die inventarissen geven ons een kleine glimp van de omstandigheden waarin voorouders geleefd hebben.

Benieuwd wat er allemaal uit te halen valt? Kom kennismaken met deze archieven en ontdek wat deze stukken voor jouw stamboom kunnen betekenen. Walter gaat graag het gesprek met je aan!

Praktische informatie

Het stamboomcafé vindt plaats bij Stadsarchief Breda, Parade 10 in Breda - ingang via Keizerstraat. Inloop vanaf 13.30 uur, de presentatie start om 14.00 uur. De toegang is gratis.

Meer nieuws >