3 oktober t/m 15 november

Oost west, thuis best?Tijdens de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland, staat dit jaar het thema Oost/West centraal.

Sinds 2018 geven Nieuwe Veste, Stadsarchief Breda en Stedelijk Museum Breda samen invulling aan de Maand van de Geschiedenis. Zo belichten we de rijke stadshistorie letterlijk van diverse kanten. Dit keer is onze vertaling van het thema de open vraag: OOST WEST, THUIS BEST? 

Tijdens de Maand van de Geschiedenis laten we zien en horen wat corona deed met de stad. In NEXT ‒ projectruimte van Stedelijk Museum Breda - brengen we heftigheid, eenzaamheid en afstand in beeld, maar ook creatieve projecten en samenwerkingen die zijn ontstaan. Foto’s, affiches, video’s en poëzie geven een verrassende indruk van deze uitzonderlijke periode.  

Op het Bredaplein in de Nieuwe Veste tonen Bibliotheek Breda en Stadsarchief Breda tijdens deze maand een selectie van het ingestuurde werk door Bredase burgers, (gelegenheids)fotografen en illustratoren, zoals de (bijna) dagelijkse corona-tekeningen van Bas Linssen.

Ons programma vind je op de website van de Maand van de Geschiedenis.

 

Meer nieuws >