Stadsarchief en archeologie Breda
Stadsarchief en archeologie Breda
Foto: Nielo Schrurs

We schreeuwden het nog niet van de daken maar het is zeker geen geheim dat het stadsarchief en Archeologie Breda achter de schermen één team zijn geworden. Het tegenovergestelde: trots schreeuwden we het op een grijze donderdagochtend van het dak van het station! Een bijzondere plek om met elkaar op de foto te gaan want precies tussen het stadsarchief en het archeologisch depot in.

Sinds 1 juni vorig jaar zijn het stadsarchief en Archeologie Breda officieel één team geworden. En dit zijn wij dus! We kijken uit over de stad waarvan wij de verhalen verzamelen, bewaren en beheren. Dat deden we natuurlijk al als twee aparte teams, met veel enthousiasme. Samen bereik je veel meer en vertel je die verhalen beter. Dat doen we met partners in de stad, met experts en collega’s, maar vooral met én voor jullie, de inwoners van Breda.  

Kleine stappen, grote opdracht
De komende tijd gaan we samen aan de slag om het erfgoed van Breda nog beter toegankelijk te maken. Een grote en belangrijke opdracht, met veel uitdagingen. We zetten soms kleine stappen, soms grote, maar allemaal in de juiste richting. Zo geven we samen een nieuwe impuls aan de plannen voor een gezamenlijke plek. Een ‘collectiehuis’ dat ook de basis zal zijn voor een nieuwe website waar je sneller wegwijs wordt in het Breda van toen. Wordt vervolgd? Jazeker, we houden jullie op de hoogte. 

Nieuwe nieuwsbrief
Ons eerste wapenfeit is het samenvoegen van de nieuwsbrieven van archeologie en het stadsarchief. Wanneer je deze ‘nieuwe’ Erfgoedbrief wil blijven ontvangen, dan hoef je geen actie te ondernemen. Je blijft automatisch geabonneerd. Wanneer je deze ‘upgrade’ geen goed idee vindt, dan kun je gemakkelijk uitschrijven. Vinden we wel jammer hoor!
Ben je nog niet geabonneerd op onze nieuwe Erfgoedbrief? Dat doe je snel en gemakkelijk via dit formulier.

 

Meer nieuws >