nieuwe stellingen in archeologisch depot

archeologisch depotWaar gegraven wordt, wordt gevonden! Onze archeologen komen bij graafwerkzaamheden regelmatig interessante, mooie, bijzondere of belangrijke vondsten tegen. Van vuurstenen werktuigen uit de prehistorie tot en met vondsten uit de Tweede Wereldoorlog. Veel vondsten die uit de Bredase bodem komen, krijgen bij ons een plekje in het depot. En daar komen wekelijks nieuwe vondsten bij: ons depot moet dus op groei berekend zijn!

Onlangs was het tijd voor nieuwe stellingen om al die duizenden vondsten in op te slaan. Gemeente Breda heeft ervoor gekozen om stellingen van GreenSteel-gecertificeerd staal aan te schaffen. Als eerste gemeente van Nederland heeft ons archeologisch depot aan de Mijkenbroek nu kasten van duurzaam staal! Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Hierdoor hebben we nu niet alleen ruimte voor 8.400 dozen met vondsten en zijn we klaar voor de toekomstige vondsten, met de keuze voor duurzaam staal is ook nog eens 90% CO2 bespaard! Onze depotbeheerder kan de komende jaren vooruit met de splinternieuwe 1,4 km aan kastruimte èn we hebben een duurzame keuze kunnen maken.

Peter Bakker, wethouder Klimaat en Energie van Gemeente Breda, ontving 27 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst het GreenSteel-certificaat van leverancier Bruynzeel. Hij stond stil bij de duurzaamheidsdoelen waar de gemeente de komende jaren aan werkt en was verheugd dat wij zo een steentje kunnen bijdragen: “In Breda hebben we stevige ambities op het gebied van duurzaamheid. Het is belangrijk dat we ook hier ons best doen om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatopwarming. In 2044 willen we als stad CO2-neutraal zijn. Vandaar dat we ook in ons eigen archeologisch depot een duurzame keuze hebben gemaakt.”

Laat al die vondsten nu maar komen!

 

Meer nieuws >