Voor bouwvergunningen: doe een aanvraag via het formulier!

We zijn al enige tijd bezig met het digitaliseren van de bouwdossiers en zijn nu op het punt gekomen dat ze allemaal de deur uit zijn! Het bereiken van deze mijlpaal betekent dat inzage van de papieren bouwdossiers niet meer mogelijk is. Daar staat tegenover dat je niet meer langs hoeft te komen en dat je de scans binnen 5 werkdagen gewoon thuis gestuurd krijgt.

Bekijk hier of we jouw bouwdossier in de collectie hebben. Je aanvraag doe je via dit formulier

Voor historisch onderzoek

Op zoek naar je voorouders, informatie over je straat of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. We zijn geopend op de volgende dagen:

dinsdag en donderdag                       10.00–16.30 uur
elke derde zaterdag v/d maand     10.00–14.00 uur

Dinsdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur kun je de bibliotheekcollectie van het Generaal Maczekmuseum inzien. Er is een museummedewerker aanwezig om je te helpen.

Als je van tevoren laat weten wanneer je komt en welke stukken je wilt inzien, dan bereiden we je bezoek voor en leggen het materiaal voor je klaar. Wil je iets bekijken uit onze archieven of uit onze bibliotheek? Gebruik dan het aanvraagformulier. Je kunt kiezen voor een formulier met gebruik van DigiD of zonder DigiD. Probeer je aanvraag zo volledig mogelijk te omschrijven. Vanaf een halfuur voor sluitingstijd is het niet meer mogelijk om stukken uit de depots te laten halen. 

Benieuwd naar onze uitgebreide foto en filmcollectie? Die bekijk je hier. Wanneer de rechten van de foto’s bij het stadsarchief liggen, download je ze gratis.

Afhankelijk van andere activiteiten die wij organiseren, is het vaak mogelijk om een afspraak te maken buiten de reguliere openingstijden. Neem daarvoor contact op via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gesloten

In 2020 is Stadsarchief Breda op 5 mei (Bevrijdingsdag) en op 21 mei (Hemelvaartsdag) gesloten.

Adres

Stadsarchief Breda
Parade 10 (zij-ingang; ingang Breda’s Museum is vervallen)
4811 DZ BREDA

Postadres:
Postbus 90156
4800 RH Breda

Contactgegevens

Telefoon: 076-529 44 20
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.