Studiezaal

Stadsarchief Breda heeft een studiezaal (met wifi) voor iedereen die ongestoord wil werken met of grasduinen in onze openbare collecties. Let op: vanaf een kwartier (15 minuten) voor sluitingstijd nemen we geen aanvragen voor collectiestukken meer in behandeling.

Garderobe

Stadsarchief Breda heeft een verplichte garderobe voor jassen, tassen en paraplu’s. Voor waardevolle spullen zijn kluisjes beschikbaar.

Legitimatie

Stadsarchief Breda hanteert een eenmalige registratieplicht voor bezoekers die onze collecties willen raadplegen. Inschrijven kan aan de balie, met een geldig identiteitsbewijs. Persoonlijke gegevens vallen onder de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en worden niet gedeeld met derden.

Respect

Stadsarchief Breda verwacht van zijn bezoekers dat al het collectiemateriaal met respect wordt behandeld.

Laptops, tablets, telefoons en potloden

In de studiezaal (met gratis wifi) van Stadsarchief Breda kun je werken met een eigen laptop, tablet of smartphone. Schrijven is alleen toegestaan met een potlood.

Fotograferen

Collectiestukken van Stadsarchief Breda mogen alleen worden gefotografeerd zonder flitser.

Kopiëren

Collectiestukken van Stadsarchief Breda mogen worden gekopieerd als de staat en het formaat van het materiaal dit toelaten. Vraag onze studiezaalmedewerkers eerst om toestemming.

Suggesties en klachten

Help Stadsarchief Breda vooruit. Neem voor verbetersuggesties en klachten contact op met onze teamleider via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot slot

Om veiligheidsredenen hebben medewerkers van Stadsarchief Breda het recht om de inhoud van jassen, tassen of handbagage van bezoekers te controleren. Schade aan bezittingen van Stadsarchief Breda en andere bezoekers, moet op een door ons aangeven wijze worden vergoed.