Studiezaal geopend vanaf 5 juni

Het stadsarchief is weer geopend, uitsluitend op afspraak. Omdat er gestart wordt met het verbouwen van ons archiefpand zijn we geopend op zaterdag. Houd rekening met een iets langere wachttijd door deze omstandigheden, en het beperkt aantal plaatsen. Bedankt voor je begrip!
Alle voorwaarden hebben we hier op een rijtje gezet.
Je verzoek kun je sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Studiezaal

Stadsarchief Breda heeft een studiezaal (met gratis wifi) voor iedereen die ongestoord wil werken met of grasduinen in onze openbare collecties. 

Garderobe

Stadsarchief Breda heeft een verplichte garderobe voor jassen en paraplu’s. De kluisjes mogen momenteel niet gebruikt worden. Persoonlijke spullen worden meegenomen naar de studiezaal.

Legitimatie

Stadsarchief Breda hanteert een eenmalige registratieplicht voor bezoekers die onze collecties willen raadplegen. Inschrijven kan aan de balie, met een geldig identiteitsbewijs. Persoonlijke gegevens vallen onder de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en worden niet gedeeld met derden. 

Respect

Stadsarchief Breda verwacht van zijn bezoekers dat al het collectiemateriaal met respect wordt behandeld. 

Laptops, tablets, telefoons en potloden

In de studiezaal van Stadsarchief Breda werk je met een eigen laptop, tablet of smartphone. Schrijven is alleen toegestaan met een potlood. Dit om onverhoopt gemors met inkt bij het collectiemateriaal te voorkomen.

Reproductie

Collectiestukken van Stadsarchief Breda mogen alleen worden gefotografeerd zonder flitser en worden gekopieerd als de staat en het formaat van het materiaal dit toelaten. Vraag onze studiezaalmedewerkers eerst om toestemming. 

Eten en drinken

Ter bescherming van de collectiestukken is voor het nuttigen van dranken of etenswaren een afzonderlijk gedeelte van de studiezaal ingericht.

Suggesties en klachten

Help Stadsarchief Breda vooruit. Neem voor verbetersuggesties en klachten contact op met onze teamleider via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beveiliging

In de studiezaal vindt camerabewaking plaats. Om veiligheidsredenen hebben medewerkers van Stadsarchief Breda het recht om de inhoud van jassen, tassen of handbagage van bezoekers te controleren. Schade aan bezittingen van Stadsarchief Breda en andere bezoekers moet op een door ons aangegeven wijze worden vergoed.