Bezoekersreglement

De studiezaal van Stadsarchief Breda is iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en iedere zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend voor iedereen die de collecties van het stadsarchief wil raadplegen. Al onze collecties zijn, op een enkele uitzondering na, openbaar.

Vanaf een half uur voor sluitingstijd worden geen aanvragen voor collectiestukken meer in behandeling genomen.

Afwijkende openingstijden worden ruim van te voren in de studiezaal en op de website van het stadsarchief bekend gemaakt.

Garderobe
Jassen, tassen en paraplu’s laat u achter in de garderobe. In de garderobe staan ook kluisjes, waar u gebruik van kunt maken.

Legitimatie
Om stukken uit onze collecties te kunnen raadplegen, moet u bij ons staan ingeschreven als bezoeker. Bij uw eerste bezoek aan Stadsarchief Breda dient u zich met een geldig identiteitsbewijs bij de balie als bezoeker in te schrijven. Uw persoonlijke gegevens vallen onder de Wet bescherming persoonsgegevens en worden niet aan derden ter inzage gegeven.

Respect voor de collecties
Wij verwachten van u dat u het materiaal uit onze collecties met respect behandelt.

Lap tops, tablets, telefoons en potloden
U kunt met uw eigen laptop of tablet werken op de studiezaal en daarbij gebruik maken van wifi (GemBreda_Publiek).

Telefoneren is op de studiezaal niet toegestaan, maar u kunt uw telefoon wel gebruiken voor uw onderzoek.

Schrijven met een pen is niet toegestaan, omdat u daarmee de stukken uit onze collecties zou kunnen beschadigen. Daarom kunt u gebruik maken van onze gratis potloden.

Fotograferen
Het is toegestaan om foto’s te maken van collectiestukken, mits u geen gebruik maakt van uw flitser.

Kopiëren
Voor zover de materiële staat en het formaat van de collectiestukken het toelaat, mogen deze worden gekopieerd. Hiervoor moet wel toestemming worden verleend door één van onze studiezaalmedewerkers.

Suggesties en klachten
Uw suggesties voor een betere dienstverlening door Stadsarchief Breda zijn van harte welkom.

Mocht u een klacht hebben over het stadsarchief, dan kunt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen met de teamleider van Stadsarchief Breda.

Tenslotte
Medewerkers van Stadsarchief Breda zijn gemachtigd u om inzage te vragen in uw handbagage en/of u te vragen mee te werken aan een veiligheidsfouillering. U moet aan een dergelijk verzoek voldoen.

Wanneer u als bezoeker schade veroorzaakt aan bezittingen van Stadsarchief Breda, van derden of anderszins, dan bent u verplicht deze schade op een door ons aan te geven wijze te vergoeden.