Stadsarchief Breda presenteert:

'Mijn Straat', ’Mijn wijk’ & 'Mijn Familie'

In opdracht van Stadsarchief Breda maakte Produced by MM een drietal filmpjes. Met deze filmpjes willen we iedereen laten kennismaken met de schat aan informatie in onze depots. Van oude foto’s tot prenten tot boeken uit de 17e eeuw. Tussen de vele verhalen die hiermee te vertellen zijn zit het jouwe misschien ook wel ‘verstopt’.

Hoe makkelijk het is om iets te vinden zie je in het eerste filmpje met als thema 'Mijn straat'. Christel en Joost Jansen waren erg benieuwd naar de historie van hun pand aan de St. Annastraat waar hun winkel Biogondisch Breda is gevestigd. Zie wat zij ontdekten in het archief en raak geïnspireerd.

In het tweede filmpje ’Mijn wijk’ neemt Bets Schaerlaeckens ons mee naar haar wijk Gerardus Majella, ook wel bekend als de Gampel, waar ze ruim veertig jaar woonde. In het archief vindt ze verrassende zaken. Ook meer weten over je wijk? Bekijk het filmpje en zie wat je kunt ontdekken.

In het laatste filmpje 'Mijn Familie' doen de broers Thom en Joep Peeters genealogisch onderzoek naar de familielijn van hun vader. Hoe ver gaat de geschiedenis van hun familie terug in de stad Breda? Wie waren zij, waar woonden zij en wat deden ze? Ook benieuwd naar jouw Bredase roots? Bekijk het filmpje en begin je eigen zoektocht.