Stadsarchief Breda vindt het belangrijk dat haar digitale informatie voor iedereen beschikbaar en te gebruiken is.

Om de toegankelijkheid van de website zo optimaal mogelijk te krijgen, is de website in september 2017 getoetst door Stichting Accessibility uit Utrecht. Hun onderzoek is uitgevoerd volgens de richtlijnen van het Waarmerk drempelvrij.nl. De gebruikte norm is WCAG 2.0, niveau AA.

De gehele website www.stadsarchiefbreda.nl is steekproefsgewijs getest. Uit dat onderzoek is gebleken dat onze website niet voldeed aan alle richtlijnen. Er was een duidelijke en consistente navigatie op de website, maar andere toegankelijkheidseisen waren niet op orde.

Met onze webbouwer is een project opgestart om de website aan te passen. Ook is de website op grafische functionaliteit, zoals contrast en gebruik van lettertype, aangepast door een grafisch ontwerpbureau.

Problemen zoals het ontbreken van alternatieve teksten bij niet-tekstuele inhoud en het niet kunnen bedienen van sommige elementen met het toetsenbord zijn in 2018 opgelost en opnieuw getest door de Stichting Accessibility.

Bij het opstellen van deze verklaring werken we aan de laatste toegankelijkheidseis, namelijk het ondertitelen van films op de website. Wanneer dit project klaar is, voldoet de gehele website aan de richtlijnen van het Waarmerk drempelvrij.nl.

Mocht je toch nog toegankelijkheidsproblemen ervaren op onze website, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze toegankelijkheidsverklaring is opgesteld in september 2020.