GeschiedenisLokaalHet GeschiedenisLokaal van Stadsarchief Breda is een ‘digitaal' geschiedenislokaal waarin primaire, lokale bronnen worden getoond aan de hand van thema’s. De bronnen worden met een uitleg en verschillende ‘tools’ tot leven gebracht. Zo kunnen leerlingen en docenten er gemakkelijk mee aan de slag. Door het gebruik van lokale bronnen worden abstracte of algemene onderwerpen uit de geschiedenis concreter. Ze brengen de geschiedenis dichterbij. De bronnen lenen zich ook goed voor het oefenen van de onderzoeksvaardigheden.

De doelgroep van het geschiedenislokaal bestaat in de eerste plaats uit docenten en leerlingen van het voortgezet onderwijs. Zij kunnen de bronnen gebruiken in een les, werkstuk, opdracht of presentatie. Maar de bronnen kunnen ook worden gebruikt in het basisonderwijs of door bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis. Suggesties voor nieuwe thema’s zijn altijd welkom.

Heb je vragen of opmerkingen over het GeschiedenisLokaal van Stadsarchief Breda? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..