Doel van het Oral History Project is om verhalen te verzamelen. Korte vraaggesprekken over wonen, werken, leven in Breda worden opgenomen op onze Buurtbank. Het Buurtbankproject is momenteel nog in een pilotfase waardoor de toevoeging van interviews onregelmatig verloopt.

De Nassau op de buurtbank

Wat vinden leerlingen en leraren van de De Nassau eigenlijk van hun school? En wat maakt een middelbare school nou typisch een school anno 2017? Ze geven er kort maar krachtig antwoord op. Van cheeseburger ontleden tot CSI Breda, tabletonderwijs en Youtube: wij bewaren het voor later.

Jan Taks over ‘Op de Beek’

Na zijn lezing over Brabants dialect bij heemkundekring Op de Beek in Prinsenbeek interviewde prof. dr. Jos Swanenberg meneer Taks. In echt ‘Biks’ vertelt Beekenaar in hart en nieren Jan Taks over dat wat Prinsenbeek heeft gemaakt tot wat het nu is: ,,een heel goed dorp waar echt nog hele goede mensen wonen!’’ 

Jeanneke Janssen over Hotel Boschhek  

Jeanneke Janssen (dochter van de oud-eigenaren) vertelt uitgebreid over het reilen en zeilen van het in Breda wereldberoemde en in 1978 afgebrande hotel Boschhek aan de rand van het Mastbos. Over paardenhandelaar Cruyff,  fantastische  wildschotels en over de mysterieuze brand met Kerst.

Ook een verhaal te vertellen? Laat het ons weten.