1 juni 2020 t/m 14 maart 2021

Ziek & Gezond in CollectieLab
Foto: Emile van Waegeningh

In de Collectie Breda zitten veel verhalen verborgen over ziekte en gezondheid. Corona is niet de eerste besmettelijke ziekte die de samenleving treft. Met de archeologen en conservatoren van de stad zoeken we een jaar lang naar bijzondere objecten en documenten. Ook het Amphia Ziekenhuis doet mee.

Regelmatig komt een ander thema naar voren. Allereerst besteden we aandacht aan de ziekenzorg voor militairen en de medici in de stad, daarna focussen we op de gasthuizen en de ziekenhuizen. Ten slotte staat Jan Ingenhousz centraal. Deze Bredase dokter werd in de 18e eeuw beroemd door zijn inenting tegen pokken en als lijfarts van keizerin Maria Theresia. Lees hier meer over deze bijzondere samenwerking in het Collectielab.

Vanaf maandag 1 juni 12.00 uur (Tweede Pinksterdag) kun je het museum weer bezoeken. Dat kan als je vooraf een e-ticket hebt gekocht, en een timeslot hebt gereserveerd. Je tickets bestel je hier.

Ziek & Gezond in CollectieLab  wordt gemaakt door Stedelijk Museum Breda, Stadsarchief Breda en Team Erfgoed Gemeente Breda.

 

Naar agenda >