11 oktober

Lezing over het onderzoek van cultureel antropoloog Luc Brants naar seksuele, sekse- en genderdiversiteit in West-Brabant

Cultureel antropoloog Luc Brants is gespecialiseerd in historisch onderzoek naar taboeonderwerpen. Op dit moment doet hij bij Stadsarchief Breda in opdracht van COC Tilburg-Breda onderzoek naar seksuele, sekse- en genderdiversiteit in West-Brabant van de middeleeuwen tot heden. Die geschiedenis zal uiteindelijk in boekvorm worden uitgebracht.

Tijdens zijn lezing geeft Luc een sneak preview van zijn onderzoek en vertelt hij over de zaken die hij tot nu toe is tegengekomen in de archieven. Over antihomoseksuele pamfletten in de jaren ’10 van de negentiende eeuw bijvoorbeeld, of over een homoseksueel netwerk in het Breda van de jaren ’20 van de twintigste eeuw.

Stadsarchief Breda vindt het belangrijk dat iedereen zich kan herkennen in haar collecties en draagt daarom graag bij aan dit onderzoek.

Luc Brants (1963) is sinds 2015 een onafhankelijk onderzoeker en publicist. Brants is opgeleid als cultureel antropoloog in Nijmegen en deed sindsdien onderzoek op het gebied van mensen met een beperking, homoseksualiteit en (seksueel) geweld, vaak in een bi-cultureel kader. In 2020 kwam zijn publicatie ‘Van Willem II naar Roze Maandag, de zichtbaarheid van homoseksualiteit, sekse- en genderdiversiteit in Tilburg’ uit.

Praktische informatie:
Datum: 11 oktober, 19:00 — 21:00u
Locatie: Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda
Kosten: Gratis, aanmelden is niet nodig.
Meer info: https://coctilburgbreda.nl/
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Naar agenda >