Drie films over vrijheid

Vrijheid! Feitelijk maar niet objectiefIn 2020 is het 75 jaar geleden dat  Nederland bevrijd werd en er een einde kwam aan de Duitse bezetting. Dat vieren en herdenken we! Stadsarchief Breda en Chassé Cinema staan stil bij het thema  Vrijheid!  en tonen in dat kader drie films van Bredase makers. Ze vertellen ons mooie, maar ook indringende verhalen over vrijheid. Toen en nu.

Op 13 september vindt de première plaats van ‘Feitelijk maar niet objectief’. Filmmaker Wilbert Smit maakte een documentair portret van de Bredase fotojournalist Piet den Blanken. Meer informatie vind je in onze agenda.

Op 11 oktober vindt de vertoning plaats van ‘Schreeuwen of zwijgen’ van Anneke Hopmans en Anne-Mieke van den Berg. Een diepgaand portret van Lalla en haar familie, Sinti (zigeuners zoals ze door 'burgers' worden genoemd) die geconfronteerd worden met achterdocht en uitsluiting. Meer informatie vind je in onze agenda.

Als laatste in deze reeks staat op 13 december ‘Onbevangen Vastberaden’ geprogrammeerd. Deze film, gemaakt in opdracht van Stadsarchief Breda door Kees Wouters, gaat over de belevenissen van drie jongens in Breda tijdens de Tweede Wereldoorlog. Meer informatie vind je in onze agenda.

Kaartjes voor de voorstelling koop je via de website van Chassé Theater of aan de balie van Chassé Cinema.
Lees voor een veilig bezoek aan het Chassé Theater de maatregelen die genomen zijn.

 

Meer nieuws >