In het nieuwe boek met de allitererende titel Boeren, beemden, bossen en beesten in de Baronie van Breda worden door de schrijver, Christ Buiks, duizenden toponiemen uit de Baronie beschreven. Het is in het Nederlandstalige gebied waarschijnlijk voor het eerst dat een werk over de veldnamen ofwel toponiemen van een zo groot gebied verschijnt.

Het boek wordt maandag 29 november gepresenteerd in de Nieuwe Veste. Jos Swanenberg, hoogleraar Diversiteit in taal en cultuur aan de Universiteit van Tilburg, zal op deze bijeenkomst een inleiding verzorgen. Na afloop is het mogelijk om tijdens de borrel met Christ in gesprek te gaan.

Wil je de presentatie bijwonen, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De volgende coronamaatregelen gelden voor de presentatie: het tonen van een coronatoegangsbewijs is verplicht, evenals het dragen van een mondkapje. 1,5 meter afstand houden is verplicht, iedereen heeft een vaste zitplaats.

Wanneer: maandag 29 november, 16.00-18.00u.

Locatie: Nieuwe Veste, bij het Bredaplein, Molenstraat 6, Breda


Meer nieuws >