buitenexpo van 25 juli t/m 28 augustus
Je bent hier...
Foto: Stadsarchief Breda

Met de foto-expositie Je bent hier… 2.0 toont het stadsarchief het Breda van toen, op bijna 100 posters verspreid door de stad. Vorig jaar vond de eerste editie van deze campagne plaats, en vanwege de enthousiaste reacties is er nu een tweede editie als vervolg.
De foto’s hangen op de locatie waar ze zo lang geleden gemaakt zijn: door het raam van de mupi kijk je letterlijk terug in de tijd.

Breda is altijd in beweging, waardoor er in de loop der jaren veel is veranderd. De nauwkeurig gekozen foto’s tonen een tijdsbeeld waarover veel Bredanaars zich zullen verwonderen. De oudere generatie kijkt misschien met weemoed terug, terwijl de jongere zich verbaast over het grote verschil tussen toen en nu. De soms onherkenbare straatbeelden zijn op de posters voorzien van tekst en uitleg en geven de nodige historische context.

De mupi’s (reclameborden) staan op vaste locaties door de hele stad, veel in het centrum en net buiten de singels. Ontdek de bijna 100 posters te voet of op de fiets, dan heb je de tijd om het heden met het verleden te vergelijken. De locaties zijn gemakkelijk te vinden op het speciale Google Maps-kaartje.

 

Meer nieuws >