nu te koop!

Para

Veertig jaar geleden opende poppodium Para aan het Van Coothplein haar deuren. Twintig jaar geleden stond de laatste band op het Para-podium en opende Mezz.
In die twintig jaar traden alles bij elkaar meer dan 1.000 bands, singer-songwriters, Dj’s, schrijvers en dichters, cabaretiers en theatergroepen in Para op en droegen honderden enthousiaste vrijwilligers hun steen bij om het poppodium draaiende te houden. Meer dan genoeg redenen dus om terug te kijken. Stadsarchief Breda slaat daarvoor de handen ineen met Graphic Matters, Pier15 Skatepark en een aantal oprichters van Para.

Expositie Graphic Matters
Vanaf 4 september tot en met 2 oktober is er bij Pier15 in het Havenkwartier een overzichtstentoonstelling van 150 Para posters te zien, samengesteld door Graphic Matters. In het weekend van 16 t/m 18 september verhuist de complete expositie tijdelijk naar het Valkenbergpark waar bezoekers van muziekfestival Breda Barst het kunnen bekijken.

Boek

Muziekjournalist Willem Jongeneelen schreef Para 1982 - 2002, een boek over twintig jaar Para-geschiedenis. Vol beeldmateriaal en verhalen van oud-medewerkers, vrijwilligers, bezoekers, bands en allerlei andere mensen voor wie Para tussen 1982 en 2002 een bijzondere plek was waar ze hun favoriete bands, dj’s, schrijvers of theatermakers konden zien. Studio Pogo uit Breda maakte er een prachtig vormgegeven uitgave van.

Het boek is voor € 24,95 te koop bij:
- de Vrije Boekhandel, Veemarktstraat 40, Breda
- Velvet Music Breda, Houtmarkt 162, Breda
- Roots Mail Music, Van Goorstraat 14, Breda

 

Meer nieuws >