1 april t/m 1 mei 2023
Mevrouwen Carmen Manzo (midden) en Damiaan Lorente bereiden eten in de keuken van Sunny Cottage
Carmen Manzo (midden) en Damiaan Lorente bereiden eten in de keuken van Sunny Cottage, wat als pension in gebruik was voor Spanjaarden. Foto: Johan van Gurp, 5 mei 1973.

Atlas Cultureel Centrum uit Den Haag organiseert samen met Nieuwe Veste en het stadsarchief de gehele maand april een expositie over 50 jaar arbeidsmigratie.
In deze expo vertellen vijftig foto's de geschiedenis van duizenden mensen die in de jaren '60 en '70 naar Nederland kwamen om te werken. Het doel van deze expositie is het verhaal van de gastarbeiders te vertellen en over te dragen aan een nieuwe generatie.

Oproep

De expo vertelt het verhaal van gastarbeiders in heel Nederland maar we geven er natuurlijk graag een lokaal tintje aan. Daarvoor zijn we op zoek naar spullen of documenten van 1e, 2e en 3e generatie gastarbeiders en hun werkgevers om de expositie mee aan te kleden. Denk bijvoorbeeld foto’s, brieven maar ook aan werkschoenen of –kleding of contracten. De spullen zullen in bruikleen worden tentoongesteld.

Interesse? Stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op 31 maart is de officiële opening van de tentoonstelling. Je bent hierbij van harte welkom! Houd de website in de gaten voor het complete programma.

1 april t/m 1 mei 2023
Nieuwe Veste, Molenstraat 6, op het Bredaplein.
Te bezoeken tijdens de openingstijden van de Nieuwe Veste.
Toegang is gratis.

 

Meer nieuws >