1 april t/m 1 mei 2023
Mevrouwen Carmen Manzo (midden) en Damiaan Lorente bereiden eten in de keuken van Sunny Cottage
Carmen Manzo (midden) en Damiaan Lorente bereiden eten in de keuken van Sunny Cottage, wat als pension in gebruik was voor Spanjaarden. Foto: Johan van Gurp, 5 mei 1973.

Atlas Cultureel Centrum uit Den Haag organiseert samen met Nieuwe Veste en het stadsarchief de gehele maand april een expositie over 50 jaar arbeidsmigratie.
In deze expo vertellen vijftig foto's de geschiedenis van duizenden mensen die in de jaren '60 en '70 naar Nederland kwamen om te werken. Het doel van deze expositie is het verhaal van de gastarbeiders te vertellen en over te dragen aan een nieuwe generatie.

Oproep

Stadsarchief Breda en Nieuwe Veste hechten er veel waarde aan om ook de ervaringen van deze groep inwoners van Breda te delen en goed in de collectie van het Stadsarchief vertegenwoordigd te hebben en zijn daarom op zoek naar verhalen van Bredase arbeidsmigranten.

Heeft u materiaal zoals foto’s, documenten en contracten die u ter beschikking wil stellen, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of kom langs op dinsdag 11 of 25 april. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er iemand van Stadsarchief Breda aanwezig bij de expositie om uw vragen te beantwoorden of materiaal in ontvangst te nemen.

Op 31 maart is de officiële opening van de tentoonstelling. Je bent hierbij van harte welkom! Je vindt het programma van de opening hier.

1 april t/m 1 mei 2023
Nieuwe Veste, Molenstraat 6, op het Bredaplein.
Te bezoeken tijdens de openingstijden van de Nieuwe Veste.
Toegang is gratis.

 

Meer nieuws >