Wij zijn op zoek naar trouwfoto’s gemaakt in het stadhuis voor het schilderij Las Lanzas.

 

 trouwfotoDe mooiste dag van je leven! Van veel Bredanaars is dat moment vastgelegd op de foto, poserend voor het imposante schilderij Las Lanzas dat hangt in de hal van het Stadhuis van Breda. Wij zijn op zoek naar deze trouwfoto’s om die te exposeren tijdens de Bredase Maand van de Geschiedenis in centrale bibliotheek van Nieuwe Veste.

Heb je ook trouwfoto’s die precies voor dat schilderij gemaakt zijn? Of ken je zo’n foto uit het album van je ouders, of grootouders? Het mogen foto’s van heel lang geleden zijn of juist van nu. Misschien ga je zelf binnenkort wel trouwen? Denk dan ook aan ons! We komen dus graag met je in contact. Je kunt daarvoor een mailtje sturen naar Esther van Rosmalen van kunstplatform Witte Rook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mocht je niet over digitale foto’s beschikken, dan spreken we graag met je af hoe we de originele foto’s opnieuw kunnen fotograferen.

Behalve huwelijken zijn er ook tal van andere gelegenheden waarbij er voor het schilderij werd geposeerd zoals met carnaval of bij het winnen van een belangrijke wedstrijd. Ook in dat soort foto’s zijn we geïnteresseerd.

Deze oproep maakt deel uit van het kunstproject Las Lanzas van de kunstenaars Iratxe Jaio en Klaas van Gorkum. De kunstenaars hebben zich voor dit project verdiept in de verschillende kopieën die zijn gemaakt naar het beroemde schilderij van de Spaanse schilder Diego Velázquez. Deze kopieën zijn geschilderd door verschillende kunstenaars en zijn in Breda te vinden in het Kasteel van Breda (KMA), in Stedelijk Museum Breda en in het Stadhuis. Voor dit project zijn ze op zoek naar de alledaagse taferelen die voor deze schilderijen hebben afgespeeld. Wil je meer weten van het project? Klik dan hier.

De Bredase Maand van de Geschiedenis vindt plaats in oktober en maakt deel uit van het landelijke programma van de Maand voor de Geschiedenis. Onder het motto 'Ontdek gisteren, begrijp vandaag' brengen we geschiedenis voor het voetlicht. In 2024 staat het thema 'Echt nep' centraal. De Bredase editie wordt georganiseerd door Stadsarchief Breda, Nieuwe Veste en Stedelijk Museum Breda samen met vele partners uit de stad zoals kunstplatform Witte Rook.

Voor meer informatie en voor het opsturen van materiaal, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Meer nieuws >