Genealogie en huizenonderzoek

Wil je weten wie je voorouders waren (genealogie) en waar ze hebben gewoond (huizenonderzoek)? In april is er in het stadsarchief Breda een reeks van drie workshops over genealogie en huizenonderzoek. Je kunt je inschrijven voor de complete reeks, voor de eerste twee, of voor de derde alleen.

Docenten: Judith Aartman en Mieke Rijkers
Locatie: Stadsarchief Breda
Maximaal aantal deelnemers: 12

1. Vrijdag 7 april 10.00-12.15 uur
Genealogie/huizenonderzoek na 1800
In deze workshop beginnen we met genealogie. We bespreken voor de pauze de Burgerlijke Stand en het Bevolkingsregister. Het bevolkingsregister is ook een item in het deel na de pauze, dat over huizenonderzoek gaat. We kijken dan ook naar de adresboeken.

2. Vrijdag 14 april 10.00- 12.15 uur
Genealogie/huizenonderzoek vóór 1800
In deze workshop houden we dezelfde indeling aan. Vóór de pauze gaan we door met genealogie. We kijken naar Doop-, Trouw- en Begraafboeken en andere bronnen. Na de pauze onderzoeken we de pondboeken, die ons in huizenonderzoek verder kunnen helpen. Er is ook nog aandacht voor het notarieel archief.

3. Vrijdag 21 april 10.00-12.15 uur
Huizenonderzoek; kadaster
Voor de liefhebbers: hoe werkt het kadaster? Het kadaster is tot ongeveer 1980 compleet gedigitaliseerd aanwezig op de studiezaal in de Archiefviewer. In deze workshop leert u hoe u daarin de eigenaren van percelen en panden kunt terugvinden.

Opgeven kan via het volgende mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u in uw mail aangeven of u kiest voor drie workshops (optie 1), voor twee workshops, zonder kadaster (optie 2) of alleen de workshop over het kadaster (optie 3).