Rijke historie gratis toegankelijk

Alles over vroeger, voor iedereen van nu: Stadsarchief Breda verzamelt en beheert de geschiedenis van de stad en zijn inwoners. Die rijke historie stelt Stadsarchief Breda gratis ter beschikking – in woord en beeld, tastbaar en online.

Begrijpelijk en betekenisvol

Stadsarchief Breda is een vraagbaak voor onderzoek en reflectie. De door ons bewaarde bronnen dragen bij aan algemeen historisch besef, en helpen om de stedelijke identiteit van nu voor iedereen begrijpelijk en betekenisvol te maken. Ook vormen ze de basis van de (historische) verhalen die we voor en met de inwoners van Breda willen vertellen.

Erfgoed en historische beeldcultuur

Stadsarchief Breda heeft een studiezaal en een tentoonstellingsruimte aan de Parade in Breda. We zijn ook onderdeel van een netwerk organisaties en instellingen dat zich bezighoudt met het erfgoed en de historische beeldcultuur. Daartoe behoren onder meer ook Stedelijk Museum BredaCultureel Erfgoed Breda en Nieuwe Veste.

Stadsarchief Breda is altijd in beweging. Op deze website vind je nieuws, actualiteiten en onze agenda. Wil je niks missen: schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je kunt ons ook volgen via social media.