Vanaf 5 juni is het stadsarchief weer geopend, uitsluitend op afspraak. Omdat er ook gestart wordt met het verbouwen van ons archiefpand zijn we geopend op zaterdag. Houd rekening met een iets langere wachttijd door deze omstandigheden, en het beperkt aantal plaatsen. Bedankt voor je begrip!

Je verzoek kun je sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorwaarden voor een bezoek aan het stadsarchief:

 1. Je kunt langskomen op de studiezaal wanneer de afspraak door ons per email is bevestigd.
 2. Geef aan welke stukken je graag wil inzien. Wees zo volledig mogelijk want tijdens je bezoek aan de studiezaal kun je geen nieuw materiaal aanvragen.
 3. Wij beoordelen op basis van je vraag of we je beter digitaal kunnen helpen of dat het handiger is dat je een bezoek brengt aan de studiezaal.
 4. De digitale bronnen op de computers op de studiezaal, zoals het historisch kadaster, kunnen alleen zelfstandig worden bestudeerd.
 5. Je neemt (indien mogelijk) je eigen laptop, papier en potlood mee.
 6. Met je telefoon of fototoestel maak je zelf, nadat je daarvoor toestemming hebt gekregen, afbeeldingen voor eigen gebruik. 
 7. Bij binnenkomst in het stadsarchief wordt naar je gezondheid gevraagd. Heb je last van een verkoudheid, hoesten of koorts? Maak dan een nieuwe afspraak.  
 8. Volg de speciale bewegwijzering naar en in de studiezaal. Tijdens je bezoek houd je je aan de RIVM-richtlijnen: bij binnenkomst draag je een mondkapje, dat mag worden afgedaan wanneer je hebt plaatsgenomen. Blijf zoveel mogelijk op de jou toegewezen plaats zitten.  
 9. Persoonlijke spullen neem je mee naar de studiezaal. De kluisjes en de garderobe zijn buiten gebruik.
 10. Op de studiezaal desinfecteer je je handen.
 11. Vragen over het opgevraagde materiaal stel je op gepaste afstand aan de balie.
 12. Eten en drinken is toegestaan op de daarvoor aangewezen plaatsen.