Het stadsarchief volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent het coronavirus. Dit heeft gevolgen voor onze dienstverlening.  
Een bezoek aan de studiezaal is alleen mogelijk op afspraak. 

Vul om een afspraak te maken het formulier in. Je kunt kiezen voor een formulier met gebruik van DigiD of zonder gebruik van DigiD. 
Je afspraak is pas definitief als je een bevestiging per email hebt ontvangen. 

We zijn geopend op dinsdag en donderdag van 10.00-13.00 uur en 13.30–16.30 uur (alleen op afspraak).
Elke derde zaterdag van de maand zijn we open van 10.00-14.00 uur (alleen op afspraak).

 1. Je kunt langskomen op de studiezaal wanneer je daarvoor digitaal het formulier hebt ingediend en nadat de afspraak door ons per email is bevestigd. Wil je op dinsdag komen? Stuur je aanvraag dan vóór donderdag 12:00 uur. Wil je op donderdag komen? Dan stuur je je aanvraag vóór dinsdag 12:00.
 2. In het formulier geef je aan wat je graag wil inzien. Wees zo volledig mogelijk want tijdens je bezoek aan de studiezaal kun je geen nieuw materiaal aanvragen.
 3. Wij beoordelen op basis van je vraag of we je beter digitaal kunnen helpen of dat het handiger is dat je een bezoek brengt aan de studiezaal.  
 4. De digitale bronnen op de computers op de studiezaal, zoals het historisch kadaster, kunnen alleen zelfstandig worden bestudeerd. 
 5. Je afspraak wordt ‘s ochtends of ‘s middags ingepland. In het formulier geef je voorkeur aan een dagdeel. Daarmee wordt zoveel mogelijk rekening gehouden, maar het kan zijn dat we hiervan afwijken.  
 6. Je neemt je eigen laptop, papier en potlood mee. 
 7. Met je telefoon of fototoestel maak je zelf, nadat je daarvoor toestemming hebt gekregen, afbeeldingen voor eigen gebruik.  
 8. Bij binnenkomst in het stadsarchief wordt naar je gezondheid gevraagd. Heb je last van een verkoudheid, hoesten of koorts? Maak dan een nieuwe afspraak.  
 9. Bij binnenkomst desinfecteer je je handen.
 10. Volg de speciale bewegwijzering naar en in de studiezaal. Tijdens je bezoek houd je je aan de RIVM-richtlijnen. Blijf zoveel mogelijk op de jou toegewezen plaats zitten. 
 11. Het stadsarchief heeft een verplichte garderobe. De kluisjes zijn buiten gebruik. Persoonlijke spullen neem je mee naar de studiezaal.
 12. Vragen over het opgevraagde materiaal stel je op gepaste afstand aan de balie. 
 13. Eten en drinken is toegestaan op de daarvoor aangewezen plaatsen.